Skip to content

Villa Norsbo

Trädgårdens äldsta delar med terrassmurar i sydläge är bevarade, från sekelskiftet 1900 då en färghandlarfamilj byggde sommarvilla. Konstnären och ”falugrafikern” Hans Norsbo med familj blev senare bofasta här och utvecklade köksträdgård m.m.

Vi som nu äger stället och vidareutvecklar trädgården är Inga-Maj Eriksson och Torsten Allvar. Ett platsbyggt växthus med orangeri för bl.a. konstutställningar uppfördes 2016.

Typiska perenner i trädgården är Clematis recta och Clematis alpina samt pioner och dagliljor. Det finns gott om klättrande växter och träd av många slag. Vi gillar att odla det som går att äta: frukt, grönsaker, bär, nötter. Här finns t.ex. flera päronsorter, äkta kvittenträd, pimpernöt, hassel, valnöt. Vi konserverar tomater och producerar egen äppelcider.

Vi brukar arrangera konstutställningar i orangeriet under sommaren. Vi visar gärna runt besökare i trädgården, i samband med konstutställningar eller efter överenskommelse. Förutom högsommar så är trädgården härlig även i maj (med blommande fruktträd) och i september.

Villa Norsbo

HEMSIDA: Villa Norsbo (Facebook)

ADRESS:  Norsbo 50, Falun

TELEFON: 073-042 33 38

E-POST: ingamaj.eriksson@telia.com

INSTAGRAM: #villanorsbotradgard