Skip to content

Rotens Trädgård

En mötesplats för trädgård, konst och kultur

Rotens Trädgård är en familjär handelsträdgård och mötesplats, beläget på Skovägen i Bjursås, Dalarna. Här på sluttningarna har det sålts växter och blommor sedan 1940-talet. Sedan 2023 drivs trädgården av trädgårdsmästaren Markus Rosendal och Carolina Redman.

De erbjuder ett noga utvalt sortiment med betoning på det som är lokalt, närodlat och värnar om vår miljö. I butik och växthus hittar du en blandning av växter, snittblommor, jord och växtnäring, trädgårdsredskap och tillbehör samt presentartiklar. Här finns också ett sommarkafé som bjuder in till en fika i det gröna.

Rotens är en mötesplats för trädgårdsentusiaster såväl som för konst- och kulturintresserade. Här kan du därför även förkovra dig i kurser och föreläsningar samt uppleva vernissager, musikkvällar och andra typer av evenemang löpande under året.

Trädgården är öppen februari-december. Aktuella öppettider och evenemangskalender finns på hemsidan. Nyheter och inspiration kommuniceras löpande på Rotens sociala medier @rotenstradgard (Instagram/Facebook).

Varmt välkommen till Rotens Trädgård!

Rotens Trädgård

Hemsida: rotenstradgard.se

Adress: Skovägen 8, 79021 Bjursås

Telefon: 073 – 738 48 53