Hoppa till innehåll

Hannelotte Kindlunds trädgård

Trädgården är en samlarträdgård med växter från hela världen, framför allt från Östasien och Sibirien med tonvikt på vilda växter. Trädgårdens hjärta är en åker fylld med blå bergvallmo, men här finns många andra intressanta arter. För att nämna några: vildpioner, äkta dillpion, spansk näva och fjärilslilja. Huset äldsta del är från 1800-talet, men nuvarande byggnad sannolikt yngre. Den ligger centralt i byn Yttertänger. Här finns ett äppelträd som är över 100 år, ett av två som är kvar sedan skolläraren i byn planterade 100 träd hos enskilda för att främja folkhushållet.

Hannelotte Kindlund har arbetat med sin trädgård i Dalarna sedan 1980. Men sedan 2001 då hon gick i pension jobbar hon med att plantera ett fält med blå bergvallmo, ett projekt som går att följa steg för steg på hennes hemsida. Hannelotte Kindlund har format och anlagt trädgården själv.

Hon är i Yttertänger från maj till september varje år. Trädgården är en typisk samlarträdgård med sand– och stenpartier, woodland, blötbädd och torvpartier. Många olika sorters växter, men särskilt intresse av olika sorters bergvallmo, gentiana, anemoner, nunneörter och saxifrager.

Hannelotte Kindlunds trädgård

HEMSIDA: www.abc.se/~m8449/svindex.html

ADRESS:  Övertänger längs riksväg 50

TELEFON: 0246-24211

E-POST: hannelotte.kindlund@abc.se